İlk ilan verme ÜCRETSİZ
İlk Eş ilanı verme ÜCRETSİZ
İlan Ver

Soğuk Havalarda Evcil Hayvanlarınıza Nasıl Bakmalısınız?

PET BİLGİ

By melissa1 | 01-12-2020

Soğuk Havalarda Evcil Hayvanlarınıza Nasıl Bakmalısınız?

Soğuk Hava Geliyor: Tüylü Arkadaşlarınızı Kış Mevsimine  Hazırlayın

Kendinizi ve evcil hayvanlarınızı kışa nasıl hazırlayacaksınız? Her gün dışarı çıkmanın hem sizin hem de onlar için büyük faydaları olsa da  kış gezilerinizin keyifli geçmesi için soğuğa karşı iyi donanımlı olmalısınız. İşte sizlere evcil hayvanlarınıza soğukla ​​yüzleşmesine yardımcı olacak birkaç ipucu vereceğiz.

Soğuk hava evcil hayvanlarımız için bir dizi tehlike ve rahatsızlıkları da beraberinde getirir. Soğuk algınlığı bir yana kışın evcil hayvanlara bakmak biraz daha fazla dikkat gerektirebilir.

Evcil hayvanınızla günlük rutin alışkanlıklarınızı bırakmadan sıcaklıktaki değişikliklere kademeli olarak aktivitelerinizi ayarlamalısınız. Sıcaklık düştükçe günün en güzel saatlerinde gezilerinizi kısa tutarak belirli aralıklarla çıkarak aktivitenizi gerçekleştirmiş olursunuz.30 dakikalık bir yürüyüş yerine 15 dakikalık ara vererek iki yürüyüş, evcil hayvanınızın temiz havanın tadını çıkarmasına ve  üşütücü soğuktan korunmasını sağlayabilirsiniz. Eve döndüğünüzde, evcil hayvanınızın rahat bir yatağı ve  ısınmak için rahatlatıcı bir yerini hazır bulundurarak keyfini sürdürmesini sağlayabilirsiniz.

Evcil hayvanlarınız için kış aylarının risklerini göz önünde bulundurmanız önemlidir. Rüzgar, soğuk, nem, kar ve buz, onlarla başa çıkmak için uygun önlemleri almazsanız minik dostlarınızı hasta edebilirsiniz. Onların hasta olmasını kim ister ki? Bazı kedi ve köpek ırklarının, genetik olarak doğuştan kürkleri onları soğuk havalardan korur. Ancak kısa tüylü ve kısa bacaklı evcil hayvanlar, daha az korumaya sahip olmaları ve karınlarının soğuk, ıslak ve zeminle temas etme olasılıkları daha yüksek olduğu için soğuk havaya daha duyarlıdırlar. Köpeğinizi soğuk havada yürüyüşe çıkarmak istiyorsunuz fakat aklınıza takılan şu soruyu düşünmeden edemiyorsunuz: köpeğim üşür mü? Merak etmeyin eğer bazı önlemleri alırsanız köpeğiniz sizden daha sıcak olacaktır. :)

İşte yılın bu zamanını evcil hayvanınız için mutlu ve huzurlu bir şekilde atlatmanız için almanız gereken birkaç önlem:

  • Dışarıda yağmur veya kar yağıyorsa, evcil hayvanınızı içeri girer girmez havluyla kurulamalısınız.
  • Patilerini soğuktan korumaya yardımcı olmak için patilerine giydirdiğiniz küçük patiklerle, kış aylarında evcil hayvanınızı endişesiz bir yürüyüşe çıkarabilirsiniz.
  • Sağlıklı kalmasına yardımcı olmak için köpeğinizi yüksek kaliteli mama ile besleyin.
  • Köpeğinizin çok miktarda kar yemesini önlemelisiniz, yoksa bu durum gastrointestinal problemlere yol açabilir.
  • Dışarı çıkmadan önce köpeğinizin üzerine kürküne ve patilerine koruyucu krem ​​sürün.
  • Eve geldiğinizde patilerinin altında kızarıklık veya yabancı cisimler (örneğin küçük taşlar, tuz veya buz) olup olmadığını kontrol edin.
  • Eve geldiğinizde köpeğinizin patilerini durulayın ve kurulayın. Böylece kir ve çamurdan arındırmış olursunuz.
  • Kediler, kulaklarından ve patilerinin hassas olmasından dolayı donmamasına karşın önlem almalısınız.Bu soğuk havalarda kedinizi bahçede veya balkonda tutuyorsanız içeride tutmanız daha sağlıklı olacaktır.
  • Arabanızı çalıştırmadan önce bir kedinin arabanın altına sığınması ihtimaline karşı kontrol etmelisiniz. Çünkü dışarıda kalan kediler sıcak bir yer aradıkları için araçların egzos borularına girebilirler.

Soğuk hava hızla yaklaşsa da doğru ekipmanla, siz ve evcil hayvanınız kışı en iyi şekilde değerlendirmeye hazır olacaksınız. Evcil hayvanınızın gıda alımını, tüketilen enerji miktarına göre ayarlamayı unutmayın. Çünkü kış aylarında dışarıda çok az vakit geçirdiğiniz için çok az hareket ettikleri için kilo alımını dengelemeniz gerekmektedir.

Evcil hayvanınıza çok fazla banyo yaptırmak onların cildinin kurumasına ve pul pul olmasına neden olabilir. Kış aylarında cilt sorunlarına daha duyarlıdırlar. Banyoları minimumda tutun ve nemlendirici bir kedi/köpek şampuan kullanabilirsiniz.

Aracınız yazın ısıyı hapsederken, kış aylarında ise soğuk olabilir. Bu yüzden evcil hayvanlarınızı kısa bir süre de olsa arabada bırakmamalısınız. Bırakmak isterseniz de aracınızın ısıtıcısını minimum derece içerisinin havasız olmamasına dikkat ederek açık bırakmalısınız.

Köpeğiniz zamanının çoğunu dışarıda geçiriyorsa, bir köpek kulübesi olsa bile kış geldiğinde dikkatli olmanız gerekir. Köpeğinizi güvende tutmanın en iyi yolu onları yanınızda tutmaktır. Ancak onları bahçede tutmak zorundaysanız da  kuru, rüzgarının olmadığı, zemini yerden yüksek bir köpek kulübesi ve rüzgarı ve yağmuru önlemek için bir kapısının olması gerekir.Ancak tüm bun önlemlerinize rağmen, sıcaklıklar sıfırın altına düştüğünde minik arkadaşınızı yanınıza almanız daha iyi olur.

Sokak Hayvanlarının Kışın Hayatta Kalmasına Nasıl Yardım Edilir?

Bu soğuk aylarda ne yazık ki her hayvan şanslı olamıyor. Dışarıda kalan sessiz hayvanlarımızı da unutmamamız gerekiyor. Yollarda, parkta veya evimizin yakınındaki herhangi bir yerde gördüğümüz başıboş kedi ve köpekler için işleri kolaylaştıracak bir şeyler yapmalıyız.

Karton, artık kutular, kullanılmış lastikler vb. malzemeler kullanarak onlara sıcak bir barınak yapabilirsiniz.Sokak kedilerinin veya köpeklerin yiyebileceği ve içebilecekleri bir kap su koyarsanız onların aç, susuz kalmalarına engellemiş olursunuz.

Sert kışlarda, köpek ve kediler pençelerinde şişlik yaşayabilir. Böyle bir durumla karşılaştığınızda bir veteriner yardımı alabilir, ya da hayvanlar için üretilmiş bir krem sürerek acılarını hafifletebilirsiniz.


PAYLAŞ
BEĞEN
Etiketler
Diğer Yazılar

Bir cevap yazın

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.