İlk ilan verme ÜCRETSİZ
İlk Eş ilanı verme ÜCRETSİZ
İlan Ver

Kedim Su İçmiyor: Kediler Neden Su İçmez

PET BİLGİ

By melissa1 | 04-04-2021

Kedim Su İçmiyor: Kediler Neden Su İçmez

Kedim su içmiyor. Altı temel besleyiciden biri olan su, kedilerin gelişimi için çok önemlidir. Ayrıca listenin en önemli maddesi olma özelliğini taşır. Kedilerin vücudunun %80’i su ile kaplıdır. Eğer kedinizin normalde tükettiği su miktarında küçük bir değişiklik olsa bile büyük bir farka yol açar. Kedim neden su içmiyor? Kedime nasıl su içirebilirim?  Kedilerin su tüketimi hakkında sizlere birkaç tavsiye vereceğiz. Eğer kediniz su içmemeye devam ediyorsa veteriner hekim kontrolüne götürmelisiniz.

Kedinizin Yeterli Su İçmemesinin Sonuçları

Yeterince su içmezse kedilerde dehidrasyon olmak üzere çeşitli hastalıklara yakalanmasına neden olur. Yetersiz su içmesinin sonucunda böbrek hastalığına ve idrar yolu enfeksiyonlarına yol açar.  Ayrıca bu hastalıklara katkı da sağlar.

Kedinizin Su İçmeyi Reddetme Nedenleri

Tazelik ve temiz bir su olması kediler için çok önemlidir. Bu nedenle kapta bulunan suyun temiz olduğuna emin olmalısınız. Kedinin içme suyunun tadını beğenmemesi       ve temiz bir su bulamaması su içmeyi reddeder. Yaşam tarzları, sıcak çarpması ve beslenme şekilleri kedilerin suyu tercih edip etmemesini etkiler. Kediler çok seçici canlılar oldukları için suyun kalitesini beğenmezse damak tadına uymazsa da su içmeyi bırakacaktır. Bazı kediler musluk suyundan içmeyi tercih etse de bazı kediler de arıtılmış su içmek ister. Bizim size önerimiz ise; kedinize arıtılmış su vermenizdir. Musluk suları bazı yerlerde çok kireçli olmasından dolayı kedinin midesini olumsuz etkileyebilir.

Kedinizin Su İhtiyacını Karşılamak İçin Konserve Mama Deneyin

Kedim su içmiyor, ne yaptıysam su içeremedim. Eğer böyle bir durum söz konusuysa kedinizin beslenme şeklini değiştirebilirsiniz. Su tüketimine teşvik etmek için bir süre konserve kedi maması ile beslemeniz. Kuru mama ile konserve kedi mamasını karşılaştırırsak konserve mamanın su oranı daha yüksektir. Yüksek su oranına sahip gıda vermek kedinin doğal yollarla su alımını arttırmak ve su içmesine teşvik etmek için iyi bir yoldur. Kimi kediler konserve mamaların tat ve koku bakımından kuru mamaya tercih edildiği görülür.

Kedinizin Kuru Mamasına Su Eklemeyin Deneyin

Kediniz kuru mama ile besleniyorsa mamasına su ekleyerek içmesi gereken su miktarını arttırmış olacaksınız. Konserve kutu mama yemeyen kuru mama ile beslenen kedilerin su içmelerini sağlamak için başka bir altarnatiftir. Fakat bunu yaparken yavaş bir şekilde yapmalısınız. İlk etapta çok az bir su ekleyerek deneyin. Çünkü kediniz bunun tadını beğenmeyip yemeyi bırakabilir. Her öğününde su miktarını çok az bir şekilde arttırarak değişime alışmasını sağlayın. Eğer kediniz bu değişimi istemiyorsa onu asla zorlamayın!

Kediler İçin Kuru Mama ve Konserve Mama Karışımını Deneyebilirsiniz

Kediniz için konserve ve kuru mamayı birlikte harmanlayarak onu beslemeyi deneyebilirsiniz. Konserve mamayı sevmeyen bir kedi için kuru mama içine çok az miktarda konserve mama karıştırarak alışmasını kolaylaştırırsınız. Kedi bu mamanın tadına alıştıkça da konserve sulu mamaları da artık geri çevirmeyecektir. Böylece konserve kedi mamalarına geçiş yaparsınız ya da arada öğünlerine ekleyebilirsiniz.

Kedi Su Çeşmesi İle Kedinize Suyu Teşvik Edin

Su çeşmeleri kedilerin su içmesini teşvik etmek için başka bir yoldur. Kedi su çeşmesi çeşitli ve farklı tarzlarda bulabilirsiniz. Birçok su çeşmesinde şelale gibi akan ve altında bir de su kabı bulunan bir kâse mevcut. Böylece kedinin dikkatini çekerek su içmesi daha kolaylaşır. Birçok kedi için cazip olan su çeşmelerinden bir tane edinmenizi öneriyoruz. Eğer kedi su çeşmesi alamazsanız kedinin vakit geçirdiği her bir köşeye su kabı yerleştirin. Birkaç farklı noktada su kabı olması kedinin su içmesini sağlayabilir. Böylece su içmeyi unutan, aklına getirmeyen kediler için ideal ve tasarruf edeceğiniz bir başka çözüm olmuş olur.

Kedilerin Dikkatini Çeken Farklı Su Kapları Tercih Etmelisiniz

Kedilerin çok seçici canlılar olduğunu artık biliyoruz. Bu yüzden kedi için içeceği suyun kabı dahi çok önemlidir. Su kapları arasında sevdiği sevmediği kaplar olabilir. Bu nedenle de su içmeyi geri çevirir. Cam, metal, seramik ve plastik su kapları olmak üzere çeşitli formlarda bulma imkanınız vardır. Bazı kediler içinde bardaktan su içmek daha cazip gelir. Kedinize bunlardan her birini deneyerek hangisini sevdiğini öğrenebilirsiniz. Bunların hiçbiri olmuyorsa otomatik su kabı olan kediler için özel üretilen materyali seçebilirsiniz. Bu su kabı otomatik olarak suyu hareket ettirir. Kediniz hareket eden bu su ile hem oynayacak hem de suyunu içecektir.

Kedilerin Su İçmeyi Reddetmesini Önleme Yolları

  • Sıcak çarpması gibi durumların önüne geçmek için sıcak ve aşırı nemli havalarda kedinizi uzun süre dışarıda bırakmayınız.
  • Kapalı ve havasız alanlarda kedinizi asla bırakmayınız. Çünkü kapalı alanlarda oksijen oranının az olmasından dolayı yoğun ısıdan dolayı sıcak çarpması yaşar.
  • Eğer kedi su içmeyi geri çeviriyorsa sıvı alımının azalmaması yaş mama alımını arttırabilirsiniz.
  • Kedinizin suyu nasıl içtiğini öğrenmek için yukarıda bahsettiğimiz çeşitli alternatifleri deneyin. En çok hangisinden içmeyi seviyorsa o düzeyde su alımına devam ettirin.
  • Kedinizin sevdiği oyuncakları su kâsesine koyup suyun içine de buz küpleri ekleyerek su içmesini sağlarsınız.
  • Unutmayın ki, kedinin her zaman temiz ve ulaşacağı yerlerde taze su imkânı olmasına dikkat ediniz.

Kedilerde Dehidrasyona Dikkat

Kedinin vücudunda aşırı su kaybı olması sonucunda dehidrasyona yol açar. Kaybedilen su miktarının yanında diğer vücut için önemli olan fonksiyonları da tetikler. Sodyum, potasyum ve klorür gibi önemli minerallerin azalmasına neden olur. Kedilerde dehidrasyon başka bir hastalığı tetikler, belirtisi olur ya da mevcut hastalığın daha da kötüleşmesine yol açar. Yeterli miktarda su alımının olmaması ya da aşırı su kaybı dehidrasyonun olmasına yol açar. Kusma, ishal, ateş, travma, sıcak çarpması, diyabet görülmesi ve diğer sağlık sorunlarının kedilerde dehidrasyona yol açacağını bilmelisiniz.    


PAYLAŞ
BEĞEN
Etiketler
Diğer Yazılar

Bir cevap yazın

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.