İlk ilan verme ÜCRETSİZ
İlk Eş ilanı verme ÜCRETSİZ
İlan Ver

Kediler Nasıl Yıkanır? Yıkanırken Neler Yapılmalı

PET BİLGİ

By melissa1 | 03-03-2020

Kediler Nasıl Yıkanır?  Yıkanırken Neler Yapılmalı

Kedilerin kendini temiz tutma ve temizleme konusunda birçok hayvandan daha iyi olduğu herkesçe bilinen bir gerçektir. Nitekim kendine has temizlenme rutinleri vardır. Kediler tüylerini yaladığında sahip oldukları özel dil yapısı ve antiseptik tükürük sayesinde adeta yıkanırlar. Ancak kedinizin yalayarak vücudunu temizleyemediği durumlar olabilir ve nihayetinde onu gerçekten yıkamanız gerekebilir. Ne var ki kedi yıkamak, gerek onların sağlığı açısından gerekse yıkanmaya direnmeleri sebebiyle sıkıntılı bir mesele haline gelebilmektedir. Konu hayvanlar olduğunda ince düşünmek ve onların doğasına uygun yöntemler belirlemek gerekir.

Yıkamadan Önce Ne Yapılmalı?

İlk olarak kedinizin tırnaklarını daha önce kesmiş olduğunuza dikkat edin. Kediler yıkanmaktan ve sudan pek hoşlanmazlar ve yıkanma esnasında kaçmak isteyeceklerdir. Kaçarken keskin tırnaklar canınızı yakabilir.

Gereken malzemeleri hazırlayın. Kedinizi herhangi bir sabun veya şampuanla yıkamayın. Mutlaka kedi şampuanı kullanın. Bir kedi tarağı ve banyo sonrası kurulama için iki havlu hazırlayın. Kedilerin çoğu saç kurutma makinesinden korkar, kediniz korkmuyorsa düşük ayarda saç kurutma makinesi tercih edebilirsiniz.

Banyoyu ısıtın ve küvete 5 cm kadar ılık su doldurun. Kedinin yıkanacağı su ne sıcak ne soğuk olmalıdır. Küvetin içine kedinin kaçmaya çalışırken kaymasını engellemek için bir mat veya havlu serebilirsiniz.

Kedinizin sakin olduğu bir zamanı tercih etmelisiniz. Banyo öncesi kedinizi sevin, onu merhametle yumuşatın. Aksi halde bir sonraki yıkanma seansı daha da zorlu geçecektir. Kediniz suyla temas ettiğinde korkup çırpınabilir ve kaçmaya çalışabilir. Yanınızda bir kişi daha bulunması faydalı olacaktır. Böylece bir kişi kediyi tutarken diğeri yıkama ve durulama işlemini gerçekleştirecektir.

Nasıl Yıkanmalı?

Kediyi yıkadığınız yerin kapısını kapatın, kaçmaması için gereken önlemleri alın ve kediyi korkutmadan sakince küvete bırakın. Tek iseniz bir elinizle kedinizi tutup diğer elinizle tüylerini ıslatın. Yeterince ıslattıktan sonra hafif hareketlerle şampuanı uygulayın. Bu aşamada kedinizin gözüne, kulağına, burnuna su kaçırmamaya dikkat edin. Kafasını yıkamayıp ıslak bir bezle silmeyi tercih edebilirsiniz. Şampuanı bir kez uygulamanız yeterli olacaktır, art arda şampuanlamak kedinizin derisini kurutabilir.

Kediler akan sudan ve tazyik sesinden genellikle korkar. Sıcaklığını ayarladıktan sonra durulama işlemini yakın mesafeden gerçekleştirin. Su ayarının azaltılması ve duş başlığının yakın olması tazyik etkisini azaltacaktır. Durulama için maşrapa kullanmayı tercih edebilirsiniz. Yıkama esnasında kedinizi yalnız bırakıp gidemeyeceğiniz için önceden kovaya ılık su hazırlayın. Tüylerinin iyice arındığından emin olun.

Yıkama Sonrası Neler Yapılmalı

Kedinizi hemen temiz bir havluya sarın ve sakinleşince havluyla kurulayın. Kedinizin tüylerini banyo sonrası kedi tarağıyla tarayın. Uzun tüylü bir kediniz varsa banyo öncesinde taramanız işinizi kolaylaştıracaktır. Kuru bir havluya sarıp sıcak, sessiz ve cereyan almayan bir yerde kurumasını bekleyin.

Banyo kediler için oldukça stresli ve yorucu olabilmektedir. Banyo sonrası bolca sevgi ve lezzetli bir ödül maması vermeyi unutmayın.


PAYLAŞ
BEĞEN
Etiketler
Diğer Yazılar

Bir cevap yazın

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.