İlk ilan verme ÜCRETSİZ
İlk Eş ilanı verme ÜCRETSİZ
İlan Ver

Evcil Hayvan İlk Yardım Çantasında Olması Gerekenler

PET BİLGİ

By melissa1 | 25-01-2021

Evcil Hayvan İlk Yardım Çantasında Olması Gerekenler

Evcil hayvan ilk yardım çantasında olması gerekenler nelerdir? En değerli varlıklarımız olan patili dostlarımızın şüphesiz her zaman sağlıklı ve mutlu olmalarını istiyoruz. Ancak her ne kadar dikkat etsek de beklenmeyen kazalar ve sağlık sorunları ortaya çıkabiliyor. Bu nedenle bu yazımızda sizlere acil durumlarda kedi/köpekleriniz için nasıl bir ilk yardım çantası hazırlamanız gerektiğini ve içerisinde neler olması gerektiğini anlatıyoruz.

Evcil Hayvan İlk Yardım Çantasında Olması Gerekenler

Veterinerinizin İletişim Bilgileri: Güvendiğiniz ve kedinizin daha önceden de muayenesini yapmış bir veterinerin numarası hem telefonunuzda hem de ilk yardım çantasında bulunmalıdır. İmkânınız varsa buna bir de 7/24 ulaşabileceğiniz bir veteriner hekim daha eklemeniz çok daha garanti olacaktır.

Battaniye: Hava koşulları özellikle soğuk ise kedinizi sıcak tutmanız çok önemli olacaktır. Özellikle üzerinde kokusunun olduğu bir battaniye rahatlığı açısından ek fayda da sağlayabilir.

Termometre: Kedilerde ateş ölçme son derece önemlidir. Genelde rektal bölgeden yapılan ölçüm çok daha doğru bir sonuç vereceği için rektal termometre ilk yardım çantanızın en önemli ekipmanı sargı

Cımbız-Makas: Dikenli veya iğneli maddelerin batmasından kene vb. durumlara kadar cımbız çok kullanışlı olmaktadır. Yaranın iltihap kapıp şişme yapması küçük dostunuzun durumunda rahatsızlıklara yol açabilir. Bu nedenle söz konusu yabancı maddeniz bir an önce çıkarılması gerekecektir. Makas ise sargı bezi ve daha birçok alanda kullanışlı olacaktır.

Sargı Bezi: Kanamalı yaraların sarılmasında ve yaranın mikrop kapmaması için steril bir ilk yardım çantasında mutlaka olmalıdır.

Alkol: Yara gibi durumlarda direkt olarak veterinerinize ulaşamıyorsanız sürülebilir alkol bulundurmanız yarının ilk temizliği için mutlaka bulunması gerekmektedir. Bunun yerine tentürdiyot veya veterinerinizin önereceği bir ilaçta bulundurulabilir. 

Pamuk ve Kulak Pamuğu: Krem veya sterilizasyon(alkol) işleminin yaralı bölgeye sürülebilmesi için özellikle pamuk(tercihen makyaj pamuğu kolaylık açısından) ve daha küçük alanlara uygulanabilmesi için kulak pamuğu size hızlı müdahale açısından kolaylık sağlayacaktır.

İç ve Dış Parazit İlaçları: Her ne kadar uygulaması kolay olsa da kimi zaman veterinerinize kolaylıkla ulaşım sağlamayabilirsiniz. Bu nedenle iç veya dış parazitten kaynaklı sorunlarda parazit ilaçları patili dostunuzu kolaylıkla iyileştirmenizi sağlayacaktır. Ancak sorunun parazitten kaynaklı olduğunu kesinleştirmek için mutlaka veteriner hekiminizden bilgi almalısınız.

Küçük Fener: Küçük dostunuzun durumunu daha iyi gözlemleyebilmek için kalem fener gibi küçük bir fener iş görecektir. Karanlık bir ortamda veya görülmesi zor durumlar için kurtarıcı bir ekipman olabilir.

Şırınga(İğnesiz): Şırınga sandığınızdan çok daha fazla iş görebilmektedir. Hasta kedinize su içirmek ve mama yedirebilmek için çok pratiktir. Veya dış parazit uygulaması için de sağlıklı bir yöntem olacaktır.

Evcil Hayvanınızın Sevdiği Bir Yaş Mama

Kedinizin sağlığında gözlemlediğiniz bir sorun var ise kuru mama yemek için bitkin hissedebilir. Özellikle diş ve diş eti sorunlarında bu çok sık görülmektedir. Bu nedenle sevdiği bir yaş mama hem karnının doymasını sağlayacak hem de keyfini yerine getirecektir.

Küçük dostlarımız bizim her şeyimiz hatta ailemizin en önemli üyeleri. Onların sağlığı ve mutluluğu bizler için çok değerli. Bu nedenle, özellikle acil durumlarda onları rahatlatacak ve veteriner hekiminize götüreceğiniz süre boyunca ilk müdahaleyi yapabilmek için ilk yardım çantasında mutlaka olması gereken ekipmanları sizler için sıraladık. Sağlıklı günler dileriz.


PAYLAŞ
BEĞEN
Etiketler
Diğer Yazılar

Bir cevap yazın

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.