İlk ilan verme ÜCRETSİZ
İlk Eş ilanı verme ÜCRETSİZ
İlan Ver

Yavru Kedinin Evde İlk Haftası Nasıl Geçer?

PET BİLGİ

By melissa1 | 16-01-2022

Yavru Kedinin Evde İlk Haftası Nasıl Geçer?

Yavru kedinin evde ilk haftası onlar için en kritik dönemdir. Yavru kedilerin ilk günü inanılmaz bir dönüşüm süreci ile geçer. Kedinizin ilk ayı hayati önem taşır ve ihtiyaçlarının özenle karşılanması gerekmektedir. Yavru kedilerin ilk ayı genellikle annenin kontrolünde geçmektedir. Fakat annesi olmayan kediler için bakım aşamaları sahibinin sorumluluğunda olur. Tüm şartlar sağlansa da yavru kedinin annesinden aldığı bakım en sağlıklısıdır. Bu nedenle yavru kedilerin annesinden ayrılması için en az 2 ay beklenmelidir. Yavru bir kedi zamansız bir şekilde annesinden ve kardeşlerinden ayrıldığında ürkmüş ve korkmuş olacaktır. Yine de kediniz size ve çevresine 1 hafta içerisinde alışacaktır. Kediniz uzun süre boyunca size alışamaz ve huzursuz olursa veteriner hekimden tavsiye alabilirsiniz.

Yavru Kedinin Evde İlk Haftası Nasıl Geçer?

Yavru kediler yeni bir eve geldiğinde ortamdan, insanlardan ve seslerden korkabilirler. Birçok yavru kedi, yeni evlerine geldiğinde stresli bir deneyim yaşarlar. Bu nedenle kedinizin rahat olması ve güvende hissetmesi için ona yardımcı olmalısınız. Öncelikle yavru kedinizin diğer aile üyeleriyle, evcil hayvanlarla ve insanlarla tanışması için acele etmemelisiniz. Yavru kedinizin çevresindeki yeni şeylere ayak uydurması için ona zaman tanımanız önemlidir. Mama kapları, yatağı ve kum kabının yerini göstererek uyum sağlamasını beklemelisiniz. Kedinizin eve alışması için ona rahat bir kedi yatağı alabilir ya da sağlam bir kutudan kedi evi yapabilirsiniz. Kedinize ait özel bir alanın olması eve alışma sürecini kısaltacaktır.

Yavru Kediler İçin Güvenli Ev

Evinize yeni gelen yavru kediniz için ev ortamınızı güvenli bir yere getirmeniz önemlidir. Yavru kediniz evdeki eşyaları tuhaf ve büyük bulabilir. Eşyalar yavru kedinize büyük ve yorucu geldiğinde onun için rahat, güvenli ve emniyetli bir alan oluşturmalısınız. Kedinize kardeşlerinin sıcaklığını hatırlatacak bir sıcak su şişesi hazırlayabilirsiniz.

  • Yavrunuzun kaçmaması ya da aşağı düşmemesi için kapı ve pencereleri kapalı tutmalısınız.
  • Yavru kedinizin bacasına girebileceği açık bir şömineniz varsa mutlaka kapatmalısınız.
  • Evdeki bütün elektrik kablolarını gizlemelisiniz. Yavru kediniz elektrik kablolarını çiğneyebilir ve çarpılabilir.
  • Evinizdeki saksı çiçeklerinin kediniz için tehlike oluşturmamasına dikkat etmelisiniz. Sıklamentler, Atatürk çiçeği ve zambaklar kediler için son derece zehirli ve tehlikelidir.

Yavru Kedilerin Eğitimi

Yavru kedilerin temel eğitimi, kardeşlerin iletişim yoluyla ve annenin baskın rolü ile doğumdan sonraki ilk 6 ay sürecinde gerçekleşmektedir. Kediniz annesinin davranışlarını taklit eder. Ardından deneyimle kendi kendine öğrenmeye başlar. Bu sebeple yavru kedinizin ilk eğitiminde katkınız sınırlı olabilir. Fakat yeni bir ortam içerisinde sosyalleşmelerini başarıyla tamamlamalarına yardımcı olmanız önemlidir. Yavru kedinizi kardeşlerinden ve annesinden ayırmadan önce 2 ay kadar beklemelisiniz. Anne kediler yavrularını kontrol altında tutmasının, beslemesinin, korumasının ve rahatlatmasının yanı sıra onlara örnek olurlar ve terbiye ederler. Yavrularına oyun yöntemiyle sosyal alışkanlıklarını kazandırırlar ve hijyen sağlarlar.

Yavru Kediler İçin Mama Seçimi

Yavru kediniz için mama seçimi yapmak önemli bir sorumluluktur. Mama seçimi yaparken kedinizin gelişmesine ve büyümesine yardımcı olacak markalar ve içerikler seçmelisiniz. Fakat kendini güvende hissetmesi için mamasını hemen değiştirmemek gerekir. Kedinizi sahiplenmeden önce hangi mama ile beslendiğini öğrenmelisiniz ve aynı mama markasını kullanmaya özen göstermelisiniz. Ardından yeni bir mama kullanmaya karar verirseniz, eski mama ile karıştırarak vermeye devam etmelisiniz. Yavru kedinizin mamasına alışması 5 ila 7 gün sürecektir. Yavru kedinize hangi mamayı verirseniz, az miktarda ve sık sık vermeye dikkat etmelisiniz. 8 ila 12 haftalık yavru kedilerin gün içerisinde dört öğüne ihtiyacı bulunur. 3 ila 6 aylık yavru kedilerin üç defa öğüne ve 6 aylıktan büyük kedilerin ise iki defa öğüne ihtiyaçları olur.


PAYLAŞ
BEĞEN
Etiketler
Diğer Yazılar

Bir cevap yazın

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.