İlk ilan verme ÜCRETSİZ
İlk Eş ilanı verme ÜCRETSİZ
İlan Ver

Köpeklerde Açlık Nasıl Anlaşılır?

PET BİLGİ

By melissa1 | 25-12-2022

Köpeklerde Açlık Nasıl Anlaşılır?

Köpekler, insanların en sadık dostlarıdır. Birçok insan tarafından sevilerek beslenen köpekler sadakatleri, oyunculukları, sevimlilikleri ile bebeklerin ve çocukların da oyun arkadaşıdır. Köpeklerin çok eski zamanlardan beri insanlarla iç içe yaşadığı ve insanlarla etkili iletişim kurduğu herkesçe bilinir. Hatta insanlarla etkili iletişim kurma konusunda en yetenekli hayvanlardan biri olduğu söylenir. Köpeklerin davranışları ruh hallerinin ve isteklerinin göstergesidir. Köpeklerde açlık, ilgi bekleme ve korku gibi birçok durum köpeğin hal ve hareketlerinden anlaşılır.

Aç Olan Köpek Nasıl Beslenmeli?

Çoğu zaman köpeklere bulabildiğimiz her şeyi versek de bu yanlıştır. Köpeklerin birçok gıdaya karşı alerjisi olabilir. Bununla birlikte, köpekler in bünyesi insanların bünyesinden çok farklıdır. Köpekleri beslerken birçok ayrıntıya dikkat etmek gerekir.

Aç olan köpekleri beslemek için şunlar yapılmalıdır;

  • Köpekler çok acıktıkları zaman buldukları her şeyi yiyebilirler. Buna engel olmalısınız. Köpeğinizin yediklerini kontrol etmeli ve ona bulduğunuz her şeyi vermemelisiniz. Köpeklerin gereğinden fazla yemeleri mide bulantısına ve kusmaya neden olduğu gibi obeziteye de yol açar.
  • Köpeğinize faydalı ve kaliteli köpek mamalarından almalısınız. Ucuz ve kalitesiz mamalar köpeğinizin vitamin-mineral ihtiyacını karşılamayacağı gibi köpeğinizde alerjilerin ortaya çıkmasına neden olur.
  • Köpeğinize baharatlı, acı ve yağlı besinler yedirmemelisiniz.
  • Meyve ve sebzeler insanlar için faydalı olsa da hayvanlarda yan etkilere neden olur. Bu nedenle herhangi bir gıdayı köpeğinize yedirmeden önce mutlaka bir veteriner hekime danışmalısınız.
  • Köpeğinizin düzenli bir beslenme şeklinin olmasını sağlamalısınız. Köpeğinizin beslenme planlamasını yaparken cinsiyet, ırk, kilo ve hamilelik gibi birçok unsuru göz önünde bulundurmalısınız. Gerekirse bir hayvan diyetisyeninden yardım alarak köpeğinizin kaç öğün yemek yemesi gerektiğini belirleyerek buna göre davranmalısınız.
  • Köpeğinize gereğinden fazla ya da gereğinden az miktarda mama vermemelisiniz. Bununla birlikte, köpeğinizin yeterli sıvı tüketimi yaptığından emin olmalısınız. Sık sık suyunu tazelemelisiniz.

Köpekler için Faydalı Olan Besinler Hangileri?

Köpeğiniz için faydalı olan besinler şöyle;

  • Balık, hem köpeklerin hem de kedilerin severek tükettiği besinlerin başında gelir. Balık, omega 3 açısından zengin ve tam anlamıyla vitamin-mineral deposu olan bir besindir. Köpeğinizin vitamin ve mineral eksikliklerini gidermesi, karnını doyurması ve mutlu olması için ona balık verebilirsiniz. Burada dikkat edilmesi gereken önemli nokta balığın kılçıksız, iyi pişmiş ve taze olmasıdır. Somon balığı, köpeklere ve kedilere verilecek en uygun balık çeşididir. Kılçıksız ve büyük bir balık olduğu için az yağlı ve baharatlı olduğu sürece köpeklere veriverilir.
  • Yumurta, protein açısından zengindir ve oldukça besleyici bir besindir. Haşlanmış, yağsız ve tuzsuz yumurta köpekler için faydalı. Kediler ve köpekler yumurtayı severek tüketirler.
  • Yoğurt, insanların ve hayvanların sindirim sistemini düzenleyen faydalı bir besindir. Köpeklerde açlık durumunda bir miktar yoğurt verilebilir.

Köpeklere mama dışında verilen gıdalarda çok dikkatli olunmalıdır. Eğer bu gıdalardan herhangi biri köpeğe yedirildikten sonra çeşitli yan etkiler ortaya çıkıyorsa o gıda verilmemeli ve bir veteriner hekim ile görüşülmelidir. Yumurta, yoğurt ve balık gibi protein açısından zengin besinleri haftada bir ya da iki kez aşırıya kaçmama koşuluyla köpeklere verilebilir.

Köpeklerin Korktuğu Nasıl Anlaşılır?

Köpeklerin korktuğunu anlamak için kulaklarına bakılır. Köpekler korktukları zaman kulakları aşağı iner ve arkaya doğru yaslanır. Korkmuş bir köpek, bir süre gözünüzün içine baktıktan sonra gözlerini kaçırır. Bu durumda gözlerinden ve bakışlarından endişeli olduğunu anlayabilirsiniz. Korkan köpekler inlemeye benzer cılız sesler de çıkarabilirler.

Köpeklerin Tuvaleti Olduğu Nasıl Anlaşılır?

Köpeklerin tuvaleti olduğunu anlamak için önce köpeğin nasıl bir tuvalet eğitiminin olduğu gözden geçirilmelidir. Tuvalet ihtiyacını evde bulunan tuvaletten gideriyorsa tuvalet ihtiyacı olduğunda bir süre ortalıkta görünmeyecek, daha sonra tuvalet ihtiyacını giderecektir. Eğer köpeğinizi tuvalet ihtiyacı için düzenli olarak dışarı çıkarıyorsanız tuvalet ihtiyacı geldiğinde dış kapının önünde giderek havlar. Kapının önünde ayrılmayarak kapıya tırmanır. Sıkıştıysa siz onun tasmasını takarken rahat durmayacak ve heyecanlanacaktır. Sabah saatlerinde fazla sıkıştıysa tuvalet vakti gelince sizi patileriyle dürterek, üstünüze çıkıp yalayabilir ve uykunuzdan uyandırır.

Köpeklerin İlgi Beklediği Nasıl Anlaşılır?

Köpeğin ilgi beklediğini anlamak için onları yakından gözlemek yeterli olacaktır. İlgi bekleyen köpek oyuncağını ya da bulduğu ilk nesneyi ağzına alarak yanınıza gelir. Ağzındaki nesneyi önünüze indirerek sizinle oynamak istediğini belirtir. Bazen yanınıza gelip elinizi ve kolunuzu yalar. Yalamak, onlar için duygusal bağı gösteren bir harekettir. Sizi sevdiklerini ve sizden ilgi beklediklerini göstermek için bunu yaparlar. Bazı durumlarda yanınıza gelerek kendini yere atar. Bu hareket sevilmek ve okşanmak istediği anlamına gelir.

Köpeklerde Uzun Süreli Açlık Nelere Yol Açar?

Köpeklerde uzun süreli açlık mide bulantısına, kusmaya, bitkinliğe ve kilo kaybına neden olur. Daha ciddi komplikasyonlardan biri hipoglisemidir. Tıpkı insanlarda olduğu gibi köpeklerde de şekerin düşmesi tehlikelidir. Hipoglisemi, köpeklerde şekerin düşmesi sonucu ortaya çıkan bir sorundur. Köpeklerde açlık, zehirlenme ve enfeksiyon hipoglisemiye neden olur. Hipoglisemi, köpeklerde iştahsızlığa, kusmaya, mide bulantısına, titremeye ve bayılmaya neden olur. Uzun süre aç kalan köpek dengesiz yürüyecek, baş dönmesi yüzünden sık sık düşecek ve en sonunda bilincini kaybedecektir. Köpekleri uzun süre aç bırakmamak ve sağlıklı beslenmelerini sağlamak oldukça önemlidir.

Ayrıca Bakınız: Köpeklerde Tüy Dökme Mevsimi Ne Kadar Sürer?


PAYLAŞ
BEĞEN
Etiketler
Diğer Yazılar

Bir cevap yazın

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.