İlk ilan verme ÜCRETSİZ
İlk Eş ilanı verme ÜCRETSİZ
İlan Ver

Köpek Çiftleşmesi Nasıl Oluyor? Köpeklerde Çiftleşme Süreci

PET BİLGİ

By melissa1 | 11-08-2020

Köpek Çiftleşmesi Nasıl Oluyor? Köpeklerde Çiftleşme Süreci

Köpek Çiftleşmesi Nasıl Oluyor?

Köpek çiftleşmesi, hayvanlar alemi son derece geniş kapsamlı bir alandır. Bu alan içerisinde üremenin devam etmesi, neslin tükenmemesini sağlayacaktır. Bu sebeple canlıların çiftleşmesi gerekir. Köpekler bu süreç içerisinde incelenmesi gereken canlılardır. Ne kadar sürede çiftleştikleri ve çiftleşme aşamaları oldukça geniş bir konudur. Öncelikle köpeklerin çiftleşmesi için aynı cins canlılar olmalarına gerek yoktur. Bunun yanında hem erkek hem de dişi köpek için belirli bir yaşa gelmeleri önemlidir. Erkek köpek çiftleşme yaşı bir buçuktur. Bu dişi köpeklerde daha alt seviyelerde yer alır. Bir yaşından sonra dişi köpek çiftleştirilebilir. Dişi köpeklerin gelişimleri bu dönemde tamamlanmaktadır. Daha önceki dönemde çiftleşmeleri büyük sorunlar ortaya çıkarabilir.

Köpeklerde Çiftleşme Süreci Nasıl İlerlemelidir?

Köpeklerde çiftleşme süreci öncesi özellikle dişi köpekler için iyi bir eş seçilmelidir. Dikkat edilmesi gereken en önemli husus, dişi köpekten daha büyük bir erkek seçimi yapılmamalıdır. Çiftleşme sırasında erkek köpek sert olduğu için partnerler iyi ayarlanmalıdır. Bunun yanında ırk seçimi de doğru yapılmalıdır. Doğru yapılmayan bir ırk seçimi başarısız çiftleşmeye ve üreme sorunlarına neden olur. Tüm bunlara dikkat edilmelidir. Çiftleşme sürecinde erkek köpek daha hırçın olmaktadır. Bu sebeple dikkatli davranılmalı ve doğru seçimler yapılmalıdır. Bir diğer önemli husus ise doğru zaman tercihidir. Erkek köpek her kızgınlık döneminde çiftleşmeye hazırken dişi köpek belirli dönemlerde çiftleştirilmelidir.

Dişi Köpek Kızgınlık Dönemi

Dişi köpek kızgınlık dönemi içerisinde oldukça huzursuz olacaktır. Bu sebeple kızgınlık dönemi çabucak anlaşılır. Sık sık idrar yapacak olan köpeğin, bu süreçte vajinasından kanlı bir sıvıda geldiği görülebilir. Bu dönemde çiftleşme olmamasına özen gösterilmelidir. Dişi köpeklerde ırka göre farklılık gösterse de hamileliklerinde kesin bir tanı yoktur. İlk çiftleşmede hamile kalan köpekler olduğu gibi, daha sonraki süreçte de bu gerçekleşebilir. Dişi köpeğin sağlıklı bir hamilelik süreci geçirmesi için, çiftleştiği erkek köpekte herhangi bir hastalık bulunmamalıdır. Bu detayda çiftleşme süreci öncesi dikkat edilmesi gereken konular arasında yer alır. Çiftleşme işlemi için köpeklere baskı yapılmamalı ve rahat bir ortam oluşturulmalıdır.

Köpeklerde Çiftleşme Sürecinde Kitlenme

Köpeklerde sıkça rastlanan bir durum olan kitlenme, o anki reaksiyon durumuyla alakalıdır. Her iki köpekte çiftleşme sırasında belirli bir süre kilitli bir şekilde kalırlar. Bu aşamada insan müdahalesi yetersiz kalmaktadır. Bunun en temel sebebi ilişkinin doruk noktalarına ulaşılmasıdır. Çiftleşme sürecinde dişi köpek feromonlar üretmektedir. Erkek köpek ise buna karşılık üreme organını yalayacak ve koklayacaktır. Erkek köpek dişi köpeğin üzerindeyken herhangi bir ereksiyon durumuna gerek duymaz. Erkek köpeğin rahatlaması ve dişi köpeğin vajenus kaslarının gevşemesi için yaklaşık olarak yarım saatlik bir süre gerekir. Süreç içerisinde dikkatli olunmalı ve köpekler ayrılmaya çalışılmamalıdır. Bu kalıcı sorunlara sebep olabilir.

Köpeklerde Çiftleşme Alanı Nasıl Olmalıdır?

Köpeklerde çiftleşme alanı rahat ve ferah olmalıdır. Bunun yanında insanlardan uzak ve hiç kimseye görünmeyecek şekilde ayarlanmalıdır. Çoğu çiftleşmede herhangi bir şekilde köpeklerde yere uzanma olmayacağı için geniş bir ortam yeterlidir. Bunun yanında çiftleşme sırasında köpekler çeşitli sesler çıkarabilir. Bu seslerin dışarıya ulaşamayacağı bir ortam her zaman daha uygundur. Erkek köpek vajina içerisine boşaldığı zaman dişi köpeğin vajina kasları gevşer. Bu sayede birliktelik sonuçlanır. Eğer dişi köpek ileriki süreçte hamile kalırsa iyi bir bakım önemlidir. Gebelik süresince dikkat edilmesi gereken birtakım detaylar vardır. Köpeğin özel olarak ilgiye ihtiyacı olacaktır. Tıpkı insanlar gibi düzenli olarak veteriner kontrolüne tabi tutulmalıdır.

Köpeğinize eş arıyorsanız, sitemizden ücretsiz köpek eş ilanı verebilirsiniz.


PAYLAŞ
BEĞEN
Etiketler
Diğer Yazılar

Bir cevap yazın

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.