İlk ilan verme ÜCRETSİZ
İlk Eş ilanı verme ÜCRETSİZ
İlan Ver

Köpek Masajı Nedir? Köpeklere Nasıl Masaj Yapılır?

PET BİLGİ

By melissa1 | 04-12-2020

Köpek Masajı Nedir? Köpeklere Nasıl Masaj Yapılır?

Köpekler kolayca strese girebilir veya endişelenebilir. Yüksek bir ses, bir fırtına veya bir kedinin anlık görüntüsü olabilir. Nedeni ne olursa olsun, masaj köpeğinizin gerginliğini azaltabilir ve onu rahatlatarak rahatlatabilir, böylece endişelerini unutabilir.  Köpeğinize masaj yapmak onun iyileşmesine ağrısını azaltmaya vücudunda herhangi bir şişliği azaltmaya, eklem burkulmalarını daha hızlı iyileştirmeye  yardımcı olabilir. Tabii ki, önce veterinerinizden köpeğinize masajın doğru ve güvenli bir şekilde nasıl yapacağınız konusunda tavsiyeler vermesini isteyebilirsiniz.

Köpeğinize Masaj Yapmanın Altı Nedeni:

  • Rahatlamak için
  • Ağrısını azaltmak için
  • Yaralanma veya ameliyat sonrası iyileşme sürecini hızlandırmak için
  • Eklemlerdeki hareket açıklığını ve kas dokusunu rahatlatmak için
  • Yaşlanmadan dolayı eklemlerinde oluşacak kireçlenme etkilerini hafifletmek için
  • Travma, kaygı, korkuya bağlı duygusal sorunları azaltmak için

Köpek Masajının Faydaları

Bazı köpekler doğal olarak diğerlerinden daha endişeli ve heyecanlı olabilirler. Örneğin fırtınalı havalarda ya da veterinere gittiğinizde gergin davranışlarda bulunabilirler. Köpek masajı, stresli hissettiklerinde köpekleri sakinleştirmeye ve endişelenecek bir şey olmadığına dair onları rahatlatmaya gerçekten yardımcı olabilir.

Sağlıklı bir dolaşım sistemi, kasların işleyişi için ihtiyaç duydukları oksijeni sağlar. Köpekler koşmayı ve oynamayı sever. Bu nedenle düzenli kan akışını sağlamak için egzersiz yapmadan önce köpeğinize masaj yapın. Bu aynı zamanda köpeğinizin potansiyel kas kramplarının da önüne geçecektir.

Köpeğiniz daha olgun bir yaşa geldiğinde muhtemelen bir miktar eklem ağrısı çekebilir ve artrit geliştirebilir. Buna köpeklerde ortaya çıkan kalça displazisi gibi eklem sorunları eşlik edecektir. Köpeğinizin Kaslarının nazikçe ovulması, eklem ağrılarında rahatlama sağlayacaktır.

Kabul edelim tüm köpeklerin zaman zaman mide sorunları olur. Ancak sadece 10 dakikalık köpek masajı bağırsaklarının daha iyi çalışmasını sağlar.

Köpek masajı, evcil hayvanınızı olası hastalıklara ve enfeksiyona karşı dirençli tutabilir. Araştırmalar, köpek masajının bağışıklık sistemini güçlendirmede etkili olduğunu göstermiştir.

Rahatlatıcı bir masaj, nefes almanın yavaşlamasına ve derinleşmesine neden olur. Nefes almak yalnızca derin bir rahatlama hissi sağlamakla kalmaz, aynı zamanda köpeğiniz için sağlıklı akciğer fonksiyonunu destekler.

Oyun zamanından önce veya sonra olsun güzel bir masaj kas ve eklem yaralanmalarını önlemeye yardımcı olabilir.

Köpeğiniz kendini güvende hisseder. Sizin onu anladığını, değer verdiğinizi ve sevginizi hissederler.

Lenf sistemi, sıvıların dokulardan boşaltılmasında ve kanın filtrelenmesinde kritik bir role sahiptir. Masaj tedavisi, lenfatik sıvının hareket etmesini ve lenf düğümlerinin sağlıklı kalmasını sağlayabilir.

Köpek masajı ayrıca köpeğinizin vücudundaki dengeyi ve enerjiyi geri kazandırıcı etkiye sahiptir. Sabah masajından sonra tüylü dostunuzun günün geri kalanını tadını daha güzel çıkardığını göreceksiniz!

Köpek Masajı Nasıl Yapılır?

Köpeğinize masaj yapmak için evde uygulayabileceğiniz bazı basit teknikler var. Haydi gelin bu tekniklere bakalım.  ?

  • İlk adım köpeğinizin masajı için rahat bir yer bulmaktır. Köpeğinizin uzanıp rahat edebileceği bir yer olması çok önemli!
  • Köpeğinizi nazikçe okşayarak masajınıza başlayın. Masajınıza başlarken, onu sakin ve rahatlatmak için köpeğinizle tatlı tatlı onu överek konuşun.
  • Dairesel hareketler yaparak köpeğinizin boynuna masaj yapın. Çok fazla bastırmayın ki rahat olsun.
  • Köpeğinizin omuzlarına doğru masaj yapmaya devam edin. Köpekler vücutlarının bu bölgesine ulaşamadıkları için, bu dokunuştan oldukça keyif alacaklardır.
  • Göğüs ve ön bacaklara doğru hareket edin. Köpeğiniz bacaklarına masaj yapılmasından hoşlanmıyorsa farklı bir vücut bölümüne geçin. Hoşuna gidiyorsa patilerine de masaj yapmasını isteyip istemediğine bakın.
  • Omurganın her iki tarafında yukarı ve aşağı ellerinizle nazik bir şekilde dairesel hareketlerle köpeğinizin sırtına masaj yapın.
  • Arka bacaklarına ve kuyruk bölgesine gelene kadar yavrunuza nazikçe masaj yapmaya devam edin. Köpeğinizin masajını bitirdiğinizde tamamen mayışmış ve rahatlamış olacaktır.

Özetlemek gerekirse köpek masajı, köpeğinizle kaliteli zaman geçirmenin harika bir yoludur. Günlük rutininize köpek masajını dahil etmek köpeğinizin bakımını tamamlayacak ve ikiniz arasındaki sevgi dolu bağı sağlamlaştıracaktır.


PAYLAŞ
BEĞEN
Etiketler
Diğer Yazılar

Bir cevap yazın

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.