İlk ilan verme ÜCRETSİZ
İlk Eş ilanı verme ÜCRETSİZ
İlan Ver

Köpek Kafesi Nedir? Köpek Kafesi Çeşitleri

PET BİLGİ

By melissa1 | 28-03-2021

Köpek Kafesi Nedir? Köpek Kafesi Çeşitleri

Köpek kafesi köpeğinize kafes eğitimi, tuvalet eğitimi ve birçok davranışsal eğitimi vermek için kullanılan yöntemlerden biridir. Uzmanlar tarafından da önerilen bu yöntem sayesinde köpeğinizin eviniz içinde daha rahat ve huzurlu bir hayat sürmesi sağlamalısınız. Birçok çeşidi bulunan kafesin köpeğin büyüklüğüne ve rahat edebilmesine göre dizayn edilmiş olup plastik kutu veya metal kafes biçiminde üretiliyor. Taşıma kutuları da aynı amaçla kullanılabilmektedir.

Kullanılan köpek kafesi çeşitleri, köpeğinizin istenmeyen kötü alışkanlıklarının önüne geçilmesini sağlar. Kafes fikrinin önyargılı düşüncesine karşın aslında köpekler kendilerini güvende hissedecekleri ve kendilerine ait dinlenebilecekleri bir alana sahip olmaktan hoşlanacaklardır. Bu noktada köpek kafesi edinmeden önce köpeğinizin konforunu göz önünde bulundurmalısınız. Kafeste köpeğinizin sizi görebileceği bir kapak bulunması ve havalandırma kanallarının geniş olması faydalı olacaktır.

Köpek Kafesi Çeşitleri

  • Plastik Taşıma Kafesi: Hijyen ve temizleme kolaylığı sayesinde en çok tercih edilen kafes türüdür.
  • Metal Kafes: Metal kafesler daha ağır olduğu için köpeğinizin daha zor hareket etmesini sağlayacaktır ve daha kullanışlıdır. Hava dolaşımının rahat sağlandığı metal kafeslerin tek dezavantajı kafes tellerinin paslanma ihtimalidir. Aynı zamanda teller arasında aralığın doğru ve uygun seçilmesi önemlidir.
  • Krom ya da Alüminyum Katlamalı Kafes: Krom ve alüminyum kafesler, oldukça sağlam, güvenli ve sessiz bir ortam yaratmaktadır. Yapısını oluşturan alüminyum borular, havalandırmayı kontrol ederken görüş alanını da kısıtlamaz. Katlama özellikli kafesler ile yer kaplamaz ve kullanım kolaylığı sağlar.
  • Ahşap Kafesler: Genellikle Amerika vb ülkelerde kullanılıyor. Fakat ağır ve kırılgan olacak bu tür kafesler pek önerilmemektedir. Ahşap kafesler sağlıklı olsa da uzun süreli kullanımda temizliği zorlaşacak ve yeteri kadar hijyen alanı yaratılamayacaktır.

Birçok marka ve malzemeden üretilen köpek kafesleri ihtiyaçlarınıza göre şekillenebilir. Daha büyük ve agresif köpeklerde daha güvenli ve sağlam kafesler tercih edilebilir. Öyle ki, bazı kafesler araba çarpmalarına bile dayanıklı şekilde üretilmiştir. Kafesin köpeğinizden 2-3 kat büyük olması sağlıklı olur.

Köpek Kafesi Kullanırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

  • Köpek kafesi köpeğinizin ayağa kalkıp kendi etrafında dönebileceği kadar geniş olmalı.
  • Yavru köpekler gün içinde 3-4 saatten fazla kafeste tutulmamalıdır.
  • Erişkin köpekler ise aynı gün 5-6 saatten fazla kafeste bırakılmamalıdır. Köpeklerin gün içinde oyun oynamaya ve egzersiz yapmaya ihtiyaçları vardır. Uzun süre hareketsiz kalan köpeklerde çeşitli sağlık sorunları görülmesi olasıdır.
  • Köpeğin kafes için dışkılamasını engellemek önemlidir. Aksi takdirde kafesi yaşam alanı olarak göremez.
  • Köpeğinizin sürekli kafeste kalmasına gerek yoktur. Zaman geçtikçe en içinde ki güvenilirlikleri artar ve evde yalnız kalmaya başlayabilirler.
  • Köpeğinizin kafese uygun şekilde alıştırılması gerekmektedir. Zorlama ya da cezalandırma yöntemleri köpeğinizin kafesten korkmasını ve sevmemesine yol açar.
  • Kafesi asla cezalandırma aracı olarak kullanmayın.
  • Kafese alışma sürecinde sergilediği her iyi davranış için köpeğinizi ödüllendirmeyi deneyin.
  • Kafesin içine yastık ve battaniye benzeri şeyler koymayın. Köpekler serin yerleri tercih ettiği gibi aynı zamanda yastığı parçalayarak parçalarını yutma riskiyle karşılaşırlar.
  • Köpeğinizin kafeste zaman geçirmeden önce yeterince enerjisini atmış olması ve yorgun olmasına dikkat edilmelidir.
  • Yavru köpeklerin kafese alışma sürecinde ağlamaları mümkündür. Her ağladıklarında kafesten çıkarırsanız her defasında bunu denerler. Disiplinli olmak önemlidir.
  • Köpeğinizin kafese alışması için köpeğinizin sevdiği oyuncakları kafes içine yerleştirebilirsiniz.

Köpek Kafes Eğitimi Verilmesi

Köpeğinizi direkt kafese kapatmak ve kilitlemek yerine kafesin kapısını açık tutarak köpeğin içeri girip çıkmasına izin vermek daha doğrudur. En önemli aşamalardan bir diğeriyse, köpeğin kafeste yemek yemesine izin vermemektir. Köpeğinizi alıştırma sürecinde 1 saatten fazla kapalı tutmamanız gerekir. Kafes içerisine alışan köpeğiniz sessizce bekler. Eğer huzursuz sesler çıkarıyorsa köpeğinizin bir ihtiyacı olduğunu düşünerek ve hemen kafesten çıkarmalısınız. Köpeğinizin geceleri kafeste olması ve içinde uyumaları alışmalarını sağlayacaktır.

Kafes eğitimi birkaç günde sürebilir, haftalarca da sürebilir. Bu süre sizin verdiğiniz doğru eğitime ve köpeğinize bağlı değişebilir. Fakat er ya da geç her köpek kafes eğitimi almaya elverişlidir.


PAYLAŞ
BEĞEN
Etiketler
Diğer Yazılar

Bir cevap yazın

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.