İlk ilan verme ÜCRETSİZ
İlk Eş ilanı verme ÜCRETSİZ
İlan Ver

İki Muhabbet Kuşu Nasıl Alıştırılır ve Yöntemleri Nelerdir?

PET BİLGİ

By melissa1 | 25-10-2020

İki Muhabbet Kuşu Nasıl Alıştırılır ve Yöntemleri Nelerdir?

Kanatlı ailesine ait asıl vatanı Yeni Zelanda olan bir kuş türüdür. Eğitilmesi mümkün olan muhabbetler kuşları basit birkaç kelimeden oluşan sesleri taklit edebilirler.

Muhabbet kuşlarının nazik bir yapısı olduğu için çok sıcak, çok soğuk ve cereyan yapan yerlerde durması oldukça zarar verebilir hatta ölümüne sebep olabilir. Tek olan muhabbet kuşu yavru haldeyken sahibine alışmaya başlar ve elden yem yeme alışkanlığı yavruyken kazandırılır.

Erkek muhabbet kuşları taklit etme konusunda dişi muhabbet kuşlarına göre yatkın ve yeteneklidir. Aynı kafes içinde birbirlerine alıştırılması mümkün olan kuş cinsiyetleri vardır. Öncelikle bilinmesi gereken hangi cinsiyetteki kuşlar bir arada durabilir ve birbirlerine alışabilirler.

Aynı Cins Kuşlar Kafeste Yaşayabilir mi?

Aynı kafes içinde 2 erkek kuş yaşayabilir, bir rekabet unsuru dişi olmadığı için uyum içinde yaşayabilirler. Biri dişi biri erkek olan kuşlarda başlarda aynı sorunu yaşarlar. Erkek muhabbet kuşun daha sonra yanına dişi ikinci bir kuş konulduğu ilk zamanlar erkek baskın olup kendi hakimiyetini kabul ettirmek isteyebilir. Dişi kuş ise bunu kabul etmeyip erkek kuşu yanına yaklaştırmamak adına hamleler yapabilir.

Bu çatışma içinde kuşların kavgaları devam ediyor ise öncelikle bu hayvanlar ayrı kafeslere alınarak bir süre farklı kafeste yan yana kalırlar. Bu süreçte kuşlar öterek yani konuşarak bir süre birbirlerini tanırlar. Ayrı kafeslerde bir müddet kaldıktan sonra ilk başlarda yüksek ve şiddetli olan ötme sesleri yerini biraz daha sakin seslere bırakır. Ara ara inatlaşır gibi ses yükselmeleri olsa da zaman geçtikçe gözle görünür sakinleşme meydana gelecektir.

Sakinleşme Sürecinden Sonra Yapılması Gerekenler

Bu şekilde bir süre sonra sakinleşen muhabbet kuşlarını bu sefer mümkünse cam bölme ile ayrılmış aynı kafes içinde bulundurmak bir sonraki adım için uygun olacaktır. Aynı kafes içinde camla ikiye bölünmüş olan kafeste kuşlar hem seslerini duyacak ve birbirlerini daha yakından görme şansları olacaktır. Kademeli olarak kuşlar birbirine yaklaşıyor ve birbirlerine olan tepkilerinin şiddeti zamanla azalıyor. Tepkileri azaldıkça bir sonraki yaklaştırma işlemi yapılabilir. Cam bölmede birbirlerini yakından inceleme şansını yakalayan kuşlar birbirlerine zarar vermek isteyebilir fakat cam bölme sayesinde bu mümkün olmayacaktır.

Birbirlerini izleyen kuşlar birbirlerine tehdit oluşturmadıklarını anladıklarını anda kafes içindeki hareketleri daha rahat olacaktır. İyice birbirlerine alışan ve birbirlerinden tedirgin olmayan kuşların arasındaki cam bölme kaldırılabilir. Başlarda birbirlerini tehdit olarak algılayıp zarar vermek isteyebilirler fakat cam bölmenin etkisi hemen geçmeyeceği için zarar veremeyeceklerini düşünürler.

İki Dişi Muhabbet Kuşunun Bir Arada Olması

İki dişi kuşun bir arada kalması erkekler kadar kolay değildir. İki erkeğin bir arada yaşaması uyum sürecinde zorlanma kısa sürer. İki dişi kuş bir arada yaşasa bile didişmeleri daha uzun ve şiddetli olabilir.

Bu Adımlar İzlenmeden İki Kuş Birbirine Alışır mı?

Direkt aynı kafese konulduğu taktirde ilk bir hafta kavgaları şiddetli olabilir. Kafanın tepe bölgesinden, burun ve çeşitli yerlerden yaralayıp birbirlerini öldürebilirler. O kadar şiddetli olmadan 1 hafta hafif didişmeler sonucunda alışabilirler. Her ihtimale karşı kademeli olarak yaklaştırma daha sağlıklı bir yöntemdir.


PAYLAŞ
BEĞEN
Etiketler
Diğer Yazılar

Bir cevap yazın

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.