İlk ilan verme ÜCRETSİZ
İlk Eş ilanı verme ÜCRETSİZ
İlan Ver

Köpeklerde Tüy Bakımı Nasıl Yapılır?

PET BİLGİ

By melissa1 | 02-03-2022

Köpeklerde Tüy Bakımı Nasıl Yapılır?

Köpeklerde tüy bakımı nasıl yapılır? Köpeğinizin sağlıklı bir deri ve tüy yapısına sahip olması için yapacağınız şeyler bulunmaktadır. Farklı köpek ırkları farklı tüy yapılarına sahip oldukları için kendi tüy yapılarına özel bakıma ihtiyaç duyarlar. Köpeğinizin sağlıklı bir tüy yapısına sahip olması pek çok deri hastalığının önüne geçerken aynı zamanda köpeğinizin güzel ve sağlıklı görünmesini de sağlayacaktır.

Köpeklerde Tüy Bakımı Nasıl Yapılır?

  1. Düzenli olarak köpeğinize tarama yapmalısınız.
  2. Düzenli olarak köpeğinizi yıkamalısınız.

Köpeğimi Neden Düzenli Olarak Taramalıyım?

Köpeğinizi düzenli olarak taramanız köpeğinizin bakımlı tüy  yapısına ve sağlıklı bir deri yapısına sahip olmasına yardım eder. Düzenli olarak yapacağınız taramalar sırasında köpeğinizin vücudunda herhangi bir hastalığın belirtisi olup olmadığını fark etmeniz daha kolay olacaktır.

Köpeğim Nasıl Taramalıyım ? Hangi Tarağı Kullanmalıyım?

Köpeğinizin tüylerini önce tüylerin çıkış yönüne doğru sonrasında tüylerin çıkış yönünün tersine ve son olarak da yine tüylerin çıkış yönüne doğru taramalısınız. Köpekler farklı tüy yapılarına sahip oldukları için tüy yapıları için özel üretilmiş taraklar bulunmaktadır. Köpeğinizi düzgün bir şekilde taramak, tararken köpeğinizin canını acıtmamak için onun tüy yapısına en uygun tarağı kullanmalısınız.

Düz Ve Kısa Tüylü Köpekler Nasıl Taranmalı?

Boxer, Chihuahua gibi düz ve kısa tüy yapısına sahip bir ırka sahipseniz eğer tarama işiniz daha kolay olacaktır. Silikon , geniş dişleri ola bir tarak ile kısa ve düz tüy yapısına sahip olan köpeğinizi haftada bir ya da iki defa taramanız yeterli olacaktır.

Kalın Ve Kısa Tüylü Köpekler Nasıl Taranmalı?

Labrador retriever , Beagle gibi kalın ve kısa tüy yapısına sahip bir ırka sahipseniz eğer evcil dostunuzu yumuşak ve sık telleri olan bir tarak ile taramanız daha iyi olacaktır. Yumuşak ve sık telleri olan tarakla taramanız yeterli gelmeyeceği için sonrasında köpeğinizi kıl tarak ile tarayabilirsiniz. Kalın ve kısa tüy yapısına sahip olan köpeğinizi haftada bir veya iki defa taramanız yeterli olacaktır.

Yumuşak Ve Çok Tüylü Köpekler Nasıl Taranmalı?

Golden retriever, Cavalier King Charles gibi yumuşak ve çok tüylü bir köpeğe sahipseniz eğer bu köpeğiniz için  yumuşak ve sık telleri olan tarak kullanmanız daha iyi olacaktır. Köpeğinizi yumuşak ve sık telleri olan tarak ile taradıktan sonrasında bir kıl fırçası ile taramanız daha iyi olacaktır. Yumuşak ve çok tüylü olan evcil dostunuzu gün aşırı olarak taramanız en doğrusu olacaktır. Köpeğinizin kol ve bacak kısımları için geniş dişli taraklar ya da fırçalar kullanabilirsiniz. Köpeğinizin göğüs bölgesinde çok uzayan tüylerini kesmeniz daha iyi olacaktır.

Uzun Tüylere Ve Koruyucu Alt Tüylere Sahip Köpekler Nasıl Taranmalı?

Roug Collie ve Shetland çoban köpeği gibi uzun kürke sahip olan köpekler koruyucu alt tüylere de sahiptirler. Bu yüzden bu tüy yapısına sahip olan köpekler daha özel bir bakıma ihtiyaç duyacaktır. Köpeğinizi düzenli olarak taramazsanız tüylerde düğümlenmelere hatta keçeleşmelere rastlayabilirsiniz. Tüy fırçası, geniş dişlere sahip tarak ve son olarak da ince bir tarak yardımı ile köpeğinizi tarayabilirsiniz. Köpeğinizi düzenli ve sık olarak taramalısınız.

Uzun Ve Yumuşak Tüylü Köpekler Nasıl Taranmalı?

Yorkshire Terrier gibi alt kürk yapısı olmayan köpeğinizin derisi oldukça hassas olduğundan çok dikkatli bir şekilde taramanız gerekmektedir. Dikkat etmediğiniz taktirde köpeğinizin canını acıtabilir derisine zarar verebilirsiniz. Çok sert kılları olmayan bir fırça ile köpeğinizin tüylerini fırçaladıktan sonra tarakla yavaş ve yumuşak bir şekilde tüylerin üzerinden geçebilirsiniz. Köpeğinizi her gün taramalısınız özellikle kulak üstü ve arkasındaki tüyleri dikkatli ve yumuşak bir şekilde taramalısınız.

Köpeğimi Neden Düzenli Olarak Yıkamalıyım?

Köpeğinizin tüyleri de dış ya da iç ortamda kirlenebilir. Kirlenen tüyler pek çok mikroorganizmanın üremesine izin vererek köpeğinizin hastalıklara açık hale gelmesine ve kötü kokmasına neden olabilir. Köpeğinizi düzenli olarak yıkayarak hem tüy ve deri sağlığını koruyabilir hem de pek çok hastalığın önüne geçebilirsiniz.

Köpeğinizin Tüylerine Sakız Yapışırsa Ne Yapmalısınız?

Köpeğinizin tüylerine sakız yapışırsa çıkarmaya çalışmayın. Çıkarma işlemi sırasında köpeğinizin tüylerine ve derisine zarar verebilirsiniz. Özellikle yapışan sakızı çıkarmak için kimyasal maddeler kullanmayın. Kullandığınız kimyasal maddeler köpeğinizde alerji ve irritasyon (tahriş) gibi sorunlara neden olabilmektedir. Sakın yapışan bölgedeki tüyleri makas ile dikkatli bir şekilde kesmeniz daha iyi olacaktır.

Pisi Pisi Otları

Özellikle ilkbahar ve yaz aylarında artan pisi pisi otlarına çok dikkat etmelisiniz. Köpeğinizin tüylerine yapışan pisi pisi otları tırnak diplerinden, deriden ya da burun deliklerinden içeriye girebilir. Pisi pisi otlarının içeriye girmesi köpeğinizde ağır rahatsızlıklara neden olmaktadır. Köpeğiniz doğada zaman geçirdiği zaman eve geldiğinizde mutlaka tüylerinin arasını kontrol edip temizlemelisiniz.


PAYLAŞ
BEĞEN
Etiketler
Diğer Yazılar

Bir cevap yazın

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.