İlk ilan verme ÜCRETSİZ
İlk Eş ilanı verme ÜCRETSİZ
İlan Ver

Köpeğim Zehirlendi, Ne Yapmalıyım?

PET BİLGİ

By melissa1 | 04-11-2022

Köpeğim Zehirlendi, Ne Yapmalıyım?

Köpeklerin zehirlenmesi durumunda yapılması gereken ilk şey, veterinere gitmektedir. Köpeğinin zehirlendiğini anlayan ve Köpeğim zehirlendi ne yapmalıyım diye merak eden köpek sahipleri, evde köpeklerine hiçbir şekilde müdahale etmemelilerdir. Özellikle ilaç veya benzeri şeyleri vermeleri, köpeklerin sağlıkları açısından daha zararlı durumların yaşanmasına neden olabilir. Bundan dolayı yalnızca veterinerle iletişime geçilmeli ve veterinerlerin söylediklerinin dışına çıkılmamalıdır.

Köpek Zehirlenmesine Evde Ne Yapılabilir?

Evde köpek zehirlenmesi tedavisi için uygulanabilecek olan en etkili yöntem, köpeklerin kusturulmaya çalışılmasıdır. İnsanlarda olduğu gibi, köpeklerin yedikleri herhangi bir şeyden zehirlenmeleri durumunda kusmaları, vücutlarına daha fazla zehir etki etmesini engelleyecektir. Köpeklerin boğazlarına parmakların sokulması ile beraber kusmaları sağlanabilir.

Zehirlenen Köpek Kaç Günde Ölür?

Zehirlenen köpeklerin ölmesi, köpeklerin hangi maddeden zehirlendiklerine göre değişiklik gösterir. Yedikleri besinler dolayısıyla zehirlenmiş olan köpekler, ilaç tedavisi ile kısa sürede iyileşebilirler. Fakat çeşitli bakterilerden zehirlenmiş olan köpekler, 7 ile 15 gün arasında ölebilirler. Bu durum biraz da köpeklerin yaşlarına ve bünyelerine göre değişiklik gösterir.

Köpek Zehirlenmesinde Çiğ Yumurta Ne İşe Yarar?

Çiğ yumurtanın zehirlenmede kullanımı, özellikle sokakta yaşayan hayvanların zehirlenmelerinde oldukça fazla kullanılan yöntemler arasında yer alır. Ne zaman yemek yediği ve midesinde ne kadar besin kaldığı bilinmeyen köpekler için çiğ yumurta, vücuttaki zehrin beyin sindirimini engellemek için kullanılır. Çiğ yumurtanın yalnızca beyazının verilmesi ile beraber zehir vücuda daha fazla etki edemez hale gelir. Böylece köpeklerin veterinerlere götürülebilmesi ve tedavilerinin başlatılabilmesi için gerekli olan süre de elde edilmiş olacaktır.

Köpek Zehirlenmesi Nasıl Anlaşılır?

Köpeklerde zehirlenme belirtileri, şöyle sıralanabilir:

  • Diş etlerinde solma
  • Diş etlerinin sarı veya mavi renk olması
  • Yüzde veya cinsel bölgelerde şişlik
  • Nöbet geçirme
  • Kas spazmı
  • Davranış değişiklikleri
  • Ağızdan salya veya köpük gelmesi
  • Gastrointestinal sorunlar
  • Halsizlik
  • Çöküş ve bilinç kaybı
  • Nefes almakta zorlanma

Köpeğim zehirlendi ne yapmalıyım sorusuna cevap arayan köpek sahipleri, bu belirtilerden bazılarını gördüklerinde, özellikle davranış değişikliğinin çok hızlı bir şekilde olduğunu fark etmeleri durumunda mutlaka doktorlarına haber vermelilerdir. Fazla hareket etmeyen köpeklerin birden agresifleşmesi ve hiperaktifleşmesi ile beraber, çok hareket eden köpeklerin birden uysallaşmasına mutlaka çokça dikkat edilmelidir.

Zehirlenen Köpek Ölür Mü?

Zehirlenen köpeklerin ölmesi, her zaman olan durumlar arasında değildir. Evde bakılan köpeklerin sokaktaki böcekler veya diğer hayvanlar tarafından ısırılmaları, sahipleri tarafından fark edilmediği zaman köpekleri ölüme götürebilir. Ancak zehirlendikleri fark edilirse köpekler birkaç gün içinde görecekleri tedavi ile beraber sağlıklarına kavuşabilirler. Yedikleri bir besinden zehirlenmeleri de aynı şekilde kısa süreli bir tedavi sonucunda iyileşme gösterecektir. Sokak köpeklerinin zehirlenerek ölme durumları, ev köpeklerine kıyasla çok daha fazladır.

Köpek Zehirlenmesine Yoğurt Verilir Mi?

Köpek zehirlenmelerinde yoğurt yedirilmesi, köpeklerin zehir tesirinden kurtulmaları için uygulandığı bilinen yöntemler arasında yer almaktadır. Yoğurt da çiğ yumurta beyazı gibi köpeklerin zehirlendikleri durumlarda zehrin vücuda daha fazla etki etmemesi amacı ile köpeklere verilmesi gereken besinler arasında yer alır. Köpeklerin ne durumda olduğu biliniyor veya geç fark edilmişse, yoğurt yedirilebilir. Ancak zehirlendiği fark edilen köpekler için yoğurt yedirilmiş de olsa yine veterinerlere götürülmeleri gerekli olduğu unutulmamalıdır.

Yavru Köpek Zehirlenmesine Ne İyi Gelir?

Yavru köpeklerin zehirlenme tedavileri, köpek sahipleri tarafından ilk olarak tuzlu su ile yapılmalıdır. Yavru köpeklerin yediklerinden veya dış etmenlerden yaşadıkları durumlar dolayısıyla zehirlenmelerinden sonra tuzlu su içirilerek kusturulmaları gerekecektir. Köpekler kusmalarından sonra belirtilerini kaybetmeye başlayabilirler ancak kusmalarından sonra da tam olarak iyileşme kendilerinde görülmeyecektir. Bundan dolayı kusan yavru köpeklerin de hemen doktora yetiştirilmeleri gerekecektir.

Köpek Zehirlenmesi İlaçları Nelerdir?

Köpeklerin zehirlenmelerinde kullanılan ilaçlar, veterinerler tarafından köpeklere ve zehirlenme durumlarına bakılarak hazırlanmaktadırlar. Bundan dolayı köpeklerinin zehirlendiği zamanda sahiplerinin onlara bir ilaç vermesi yerine ilk müdahaleyi yapabiliyorsa yaparak hemen doktora getirmeleri daha doğru bir karar olacaktır.

Zehirlenen Köpek Nasıl Kusturulur?

Zehirlenen köpeklerin kusturulması için öncelikle köpeklerin sırt üstü yatırılması gerekecektir. Daha sonra çenelerinin açılması ve tuzlu su içirilmesi gerekecektir. Köpekler, bu duruma başta direneceklerdir. Bunun için köpek sahiplerinin köpeklerinden görecekleri dirence karşı hazırlıklı olmaları gerekecektir. Tuzlu su içmiş olan köpekler, en fazla yarım saat içinde yedikleri her şeyi tamamen kusmuş olacaklardır.

Zehirlenen Köpek Kan Kusar Mı?

Köpeklerin zehirden kan kusmaları, rastlanan durumlar arasında yer alır. Pek çok köpek, zehirlenmelerinden sonra kan kusabilir ya da dışkısında kan olduğu görülebilir. Köpeklerin kan kusması oldukça sakıncalı bir durumdur. Zehirlenmeseler dahi kan kustuğu görülen köpeklerin doktora götürülmesi gerekecektir.

Köpek Kusunca Ne Yapmalı?

Köpeklerin kusmasında yapılacaklar, köpek sahipleri tarafından öncelikli olarak kusmukların incelenmesidir. Köpekler eğer tüy ve benzeri şeyleri kusuyorlarsa, mamaları dışında kalan bir şey yemiş olabilirler ve bu kendileri için sorun teşkil etmez. Kusmaları ile beraber halsizlikleri, ishalleri ve hareketlerinde değişiklik mevcutsa mutlaka doktora götürülmeleri gereklidir. Bu durumların özellikle yavru köpeklerde görülmesi, gençlik hastalığının belirtileri arasında yer alır. Bunun için acil bir şekilde veterinere götürülmesi köpeklerin sağlık durumlarının düzelmesine yardımcı olacaktır.

Köpeğim Beyaz Köpük Kusuyor Ne Yapmalıyım?

Köpeklerde beyaz kusmuk görülmesi, köpüksüz olduğu durumlarda midelerinde bir sorun olduğu ve yedikleri besinleri hazmedemedikleri anlamına gelir. Ancak köpüklü kusma görülen köpüklerde genelde farklı hastalıkların var olduğu söylenebilir. Köpeğim zehirlendi ne yapmalıyım sorusunu soran pek çok köpek sahibinin bu duruma dikkat etmeleri önemlidir. Beyaz köpük kusan köpekler zehirlenmiş olabilir ve müdahale edilmesi önemlidir.

Ayrıca Bakınız: Köpeğim Kan Kusuyor, Ne Yapmalıyım?


PAYLAŞ
BEĞEN
Etiketler
Diğer Yazılar

Bir cevap yazın

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.